Waarom is een tegoedbon zo leuk om te ontvangen?

Waarom is een tegoedbon zo leuk om te ontvangen?

Vanwege corona kunnen we nu niet veel leuks ondernemen met elkaar. Maar we kunnen wel alvast dromen over wat we gaan doen zodra het wél weer mag. Plannen maken voor de dingen die we nu moeten missen. Stuur iemand in je omgeving een tegoedbon, zodat je samen ergens naar uit kunt kijken.

Cadeautje verzinnen

Als er iemand in je omgeving jarig is, heeft diegene niet altijd een verlanglijstje paraat waar je eenvoudig een cadeautje vanaf kunt strepen. In zo’n situatie is het erg makkelijk om wat geld in een envelop te doen. Maar vaak vinden we dat niet zo leuk om te geven. Een cadeaukaart geven is leuker. Vooral als het een specifieke is, die te maken heeft met iets waar de ontvanger warm voor loopt. Een bioscoopbon voor een filmliefhebber. Of een boekenbon voor een fervent lezer.

Wat nu niet kan

We leven op dit moment in een hele bijzondere tijd. Een periode waarin we minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar zijn. En dat valt ons best zwaar. Er zijn zoveel momenten waarop je de ander graag een liefdevolle knuffel wilt geven. Of een por in de zij vanwege een vriendelijke plagerij. Een arm door die van de ander om gezellig samen op te lopen. Of een schouder om op uit te huilen omdat het allemaal even teveel is geworden. Maar al die dingen mogen nu dus al maandenlang niet. Lastig hoor, vind je ook niet?

Verlanglijstje voor later

Omdenken is nu aan de orde van de dag: wat kan ik wél doen voor de ander om te laten merken dat ik hem of haar zo graag zie. Een bloemetje geven kan natuurlijk altijd. Als je het niet zelf kunt brengen, is bezorgen een prima optie. En even bellen of een Whatsappje is ook snel verstuurd. Maar toch: het echte fysieke contact wordt gemist. Het doet me ook verlangen naar het einde van deze corona-tijd. En ik kan er heerlijk over dromen: ik zou zo graag met mijn vriendin weer eens een flinke wandeling maken en dan uitgebreid ergens lunchen of dineren. Of samen met onze vrienden naar het theater voor een leuke voorstelling of concert. Zo kan ik mijn lijstje nog veel langer maken met allerlei heerlijke wensen en dromen …

Kaartje als tegoedbon

Met dit idee in ons hoofd hebben we een speciale Farvig-kaart gemaakt: de tegoedbon. Ik ga mijn vriendin er 1 sturen om haar nu alvast uit te nodigen voor een heerlijk uitstapje! Dan kunnen we ons in deze ongezellige tijd samen vast verheugen op wat er voor ons in het verschiet ligt.

Tegoedbon voor jezelf

Ik merk aan mezelf dat ik moeite moet doen om de moed erin te houden en niet te somber te worden. Door het gemis aan al die gezellige dingen, die tot en met februari dit jaar zo vanzelfsprekend waren. Zo kwam ik op het idee om de tegoedbon ook te gebruiken voor mezelf, als oppeppertje zeg maar.

Ik maak een lijstje waar ik dan bijvoorbeeld elke week wat van mag kiezen: een tijdschrift kopen, iets lekkers bij de koffie ook al is er niemand jarig, een bos van mijn favoriete bloemen in huis halen. Dat soort dingen.  

Is dit ook iets voor jou? Of heb jij andere tips voor ons en anderen om de zinnen te verzetten in deze maanden?

Else

Onze kaart ‘Tegoedbon’