Valentijnsdag: zien we de ander?

Het is weer bijna 14 februari. Al vele jaren dé dag om je lief te verrassen. Of de uitgelezen mogelijkheid om degene die je in stilte aanbidt anoniem een kaartje of cadeautje te sturen. Spannend!
Maar is dit niet juist een dag die je kunt gebruiken om eens aandacht te schenken aan iemand die het nog veel harder nodig heeft om verrast te worden met een attentie?

Elk jaar in de aanloop naar 14 februari word je overspoeld met reclames over koppels die stralend gelukkig zijn met elkaar. In de winkels krijg je bij de kassa steevast de vraag of het ingepakt moet worden in een speciaal Valentijns cadeaupapiertje. En overal waar je kijkt, regent het hartjes.

Ik kan me voorstellen dat mensen die in een gecompliceerde relatie zitten, zich erg ongemakkelijk voelen bij deze overdaad aan liefdesuitingen. Als je relatie net is verbroken, als je geliefde is overleden of als je weet dat dit binnen afzienbare tijd zal gaan gebeuren.
Bij mensen die geen partner hebben, kunnen al die signalen ook flink pijn doen. Nu wil ik daarmee niet zeggen dat alle singles dit zo ervaren. Er zijn er gelukkig velen die erg blij zijn met hun ongebonden status. En een relatie hebben betekent zeker niet dat je het ultieme hebt bereikt, dat je leven mislukt is als je dat niet hebt.

Waar ik voor wil pleiten is dit: laten we allemaal eens goed om ons heen kijken en de ander echt zien. Wie in jouw omgeving kun je verrassen met een kaartje? Er schieten mij verschillende vrienden en bekenden te binnen. Ik denk aan iemand die al zolang de echte knuffels mist, vanwege de coronamaatregelen. En ik wil een kaart sturen naar een dierbare die ernstig ziek is. Ook wil ik aandacht geven aan een man die dit jaar alleen is omdat zijn vrouw is overleden. En mijn vriendinnen: wat ben ik toch rijk met hun vriendschap! Dat wil ik hen laten weten met wat lieve woorden via de brievenbus.

En jij? Plopt er al iemand op in je gedachten die jij blij kunt maken met wat extra aandacht? We hebben in onze Farvig webshop een ruim aanbod met kaartjes waaruit je kunt kiezen. Misschien zit er wat voor je bij, of brengen we je op een idee. En heb je de wens om iemand een heel speciale en unieke kaart te sturen? Laat het ons weten! We maken met liefde een kaart op maat voor jou en je ontvanger.

Else