Vakantiekaarten sturen

Groetjes uit! Ken jij ze nog? Die prachtig nostalgische kaartjes vanuit een vakantiebestemming … op mijn paklijst voor de zomervakantie stond elk jaar: adressenboekje. Want ergens tijdens die 2 a 3 weken in Frankrijk kwam het moment dat ik ansichtkaarten ging kopen. Een stuk of 20, voor vrienden en familie. Even laten weten hoe het was op ons vakantieadres.

Tja, dat hoeft tegenwoordig niet meer. Want met whatsapp kun je ook prima contact houden met het thuisfront. En als je weer thuis bent, post je meteen je vakantiefoto’s op Facebook. Iedereen die jou volgt, is meteen op de hoogte.

Maar soms mis ik het. Vooral het uitzoeken van een stel leuke kaarten in zo’n kiosk in een pittoresk stadje. Oui, avec des timbres, s’il vous plaît. Ik zorgde meestal dat ik een paar extra kaarten kocht, als herinnering voor mezelf. Leuk, voor op het prikbord in de keuken. En ook al hoeft kaarten sturen niet meer, het kán natuurlijk wel, ook in 2021.

3 redenen om deze zomer weer eens vakantiekaarten te kopen:

1. Als herinnering voor later

2021 is een bijzonder jaar, met een bijzondere zomer. Veel mensen hebben vanwege de coronacrisis (opnieuw) besloten om deze zomer in Nederland te blijven. Uitstapjes te maken. Tip: koop voor jezelf bij elk museum of stad die je bezoekt 1 ansichtkaart en schrijf op wat je bijzonder vond. Hartstikke leuk om jaren later nog eens terug te lezen.

2. Kaarten kopen is gewoon leuk om te doen!

Neem lekker de tijd om alle kaartenrekken af te zoeken naar een kaart waar jij blij van wordt. En ook het schrijven van een tekst op de kaart is een fijn ‘mindful’ klusje. Als herinnering voor jezelf. Of een tekst voor een ander, als je besluit de kaart wel te versturen.

3. Maak een ander blij met een kaartje

Bezorg iemand anders een fijne dag door ‘ouderwets’ een kaart te versturen. Want ook al kun je je ouders of vriendinnen prima langs digitale weg bereiken: door een echte kaart te versturen tover je gegarandeerd een glimlach op hun gezicht. Juist nu we dit niet meer zo vaak doen, is een kaart ontvangen echt iets bijzonders.
 

En, ben je overtuigd? Ga jij dit jaar ook weer eens vakantiekaarten kopen, voor jezelf of voor een ander?

Marloes


P.S. Blijf je thuis? Je kunt ook een van onze kaarten gebruiken om van je te laten horen, deze bijvoorbeeld: