Over Vaderdag

Papa, vader, pa of ouwe, zo maar wat benamingen waarmee menig man aangesproken wordt door zijn zoon of dochter.

De geboorte van een kind maakt hem vader. Voor de een iets om naar uit te kijken, terwijl een ander het ziet als een grote verantwoordelijkheid waarvan hij nog niet weet hoe hij die kan of zal gaan invullen. Gelukkig lukt het de meesten van hen om een goede vader te zijn.

En gelukkig is het voor de meesten erg fijn om een vader te hebben. In veel gezinnen is hij degene die er is om mee te stoeien. Om grapjes mee uit te halen en de boel op stelten te zetten. Van hem leer je hoe je je band moet plakken en doet hij het eerst met eindeloos geduld minstens 10 keer voor. Hij haalt en brengt je met plezier naar je feestjes, tijd en plaats doen er niet toe al is het midden in de nacht.

En jij, als dochter of zoon hebt er veel voor over om te zorgen dat je vader trots op je is. Als hij langs de lijn staat van het sportveld, doe je je uiterste best om punten te scoren. Je wilt hem graag zien stralen.
En als je pijn hebt of verdriet dan weet je dat hij er voor je is. Hij wil je het liefst tegen alles beschermen wat jou eventueel kan beschadigen in dit leven, maar weet ook dat hij daarin tekort zal schieten, want zo simpel is het leven nu eenmaal niet altijd.

1 dag in het jaar staan we speciaal stil bij onze vaders. Op school knutselen we een mooie stropdas of een fotolijstje in elkaar. Natuurlijk krijgt hij een ontbijt op bed en wordt hij overladen met knuffels.
Wat zou jouw vader het liefste van je krijgen? Een duur cadeau? Een aanvulling op iets van zijn hobby? Misschien krijgt hij wel allerliefst ‘gewoon’ jouw tijd en aandacht. Samen eens op stap voor een etentje, een dagje uit, een concert van zijn of jouw lievelingsband. Een tegoedbon voor een dergelijk uitje is natuurlijk zo gemaakt en houdt een belofte in voor de tijd na deze coronaperiode, nu veel van zulke activiteiten nog niet mogelijk zijn. Maar het vooruitzicht op het samenzijn zal hem zeker goed doen!
Laat je vader weten wat hij voor jou betekent en kies daarvoor een vorm die bij jou past, maak het persoonlijk zodat je er ook zelf optimaal van kunt genieten.

En bedenk dit: Vaderdag valt in 2023 op zondag 18 juni, maar eigenlijk is het elke dag vaderdag. Zoek elkaar op en heb het goed samen!

Else

Ps. als je je vader een kaart wilt sturen: hier vind je onze vaderdagkaart.