Kijkje achter de schermen

Vind jij het ook zo leuk om te lezen over allerlei verschillende beroepen? Soms zie je in een tijdschrift een prachtige foto van een ambachtelijke werkplaats. Of je leest een interview met een kunstschilder of een schrijver, over zijn of haar creatieve proces en hoe het eindproduct stap voor stap tot stand komt. In deze blog kijk je over onze Farvig schouder mee: dit is hoe een gemiddelde werkdag er voor mij (Else) uitziet.

Het is maandagmorgen en om 8 uur zit ik achter mijn computer. Mijn notitieblok ligt opengeslagen naast me. Straks heb ik telefonisch overleg met m’n zus en ik wil de punten die we gaan bespreken nog even doorlopen. Ik zie dat Marloes de administratie heeft bijgewerkt. Zij houdt bij hoe we scoren op diverse punten, zoals: hoeveel mensen bezoeken onze website via Google of via social media. Dit helpt ons om te bepalen welke koers we willen varen.

Ik kijk ook even hoe het ervoor staat met de actiepunten die ik in de afgelopen week zou doen. Nog even een kopje koffie inschenken en stipt om 9 uur wensen we elkaar goedemorgen. Eerst even horen hoe het weekend was voor ons allebei. Dan zetten we op een rij welke dingen we willen bespreken en gaan ze dan 1 voor 1 langs. Zó leuk om steeds weer te ervaren hoe goed we elkaar aanvullen: wat de een minder leuk vindt om te doen, pakt de ander graag op. Heerlijk! Als we een uurtje later de verbinding verbreken, heeft elk een mooi lijstje met actiepunten voor de nieuwe week.

Dat is een mooi moment om weer even in beweging te komen en een volgende kop koffie te pakken.
Vorige week is er een nieuwe opdracht binnengekomen waar we allebei echt van smullen: we mogen een kaart op maat maken! We hebben er voor het weekend al over gesproken en onze eerste ideeën naast elkaar gelegd. Dan volgt er al heel snel een taakverdeling: de een richt zich op de tekst, de ander gaat zich eerst bezighouden met de afbeelding. Zojuist in ons overleg hebben we de tekst die ik geschreven heb, definitief vastgesteld. Ik ga nu op zoek naar een lettertype en lay-out die passen bij de afbeelding die Marloes aan het maken is. Het 1e ontwerp ziet er fraai uit en we worden er beiden erg blij van.

Na een uurtje te hebben gestoeid met diverse lettertypes, leg ik het even weg. Ik ben nog niet tevreden, maar word er een beetje tureluurs van. Ik kan nu beter even switchen van taak en besluit het berichtje te schrijven dat ik deze week verzorg voor Facebook en Instagram. Als ik dat af heb, is het tijd voor de lunch.

Vanmiddag heb ik nog een uurtje tijd voor Farvig-werkzaamheden ingepland. Ik heb nog een paar dingen te doen in de webshop en log in op het beheergedeelte. Met een paar klikken staat alles zoals ik het wil hebben en op dat moment zie ik dat er een nieuwe order binnenkomt. Elke keer is het weer zo leuk om voor een klant een bestelling verzendklaar te maken! Als het pakketje klaarligt, werk ik meteen de voorraadadministratie even bij.

Ik heb nog wat tijd over en besluit een blik te werpen op de kaart op maat waar ik een specifiek lettertype voor zoek. Ik vind wat moois, maar weet niet zeker of dit het nu is. Ik laat het liggen en besluit dat ik er morgen weer naar zal kijken. Het is altijd goed om iets wat je aan het maken bent, af en toe even te laten rijpen, of het nou een tekst is of een andere creatieve uiting.

Ik sluit mijn computer af. Ik ga mijn dagelijkse rondje wandelen en loop dan meteen langs de brievenbus, zodat de klant morgen haar bestelde pakketje op de mat vindt.

Else