Blog: inspiratie en tips

Behalve met onze kaarten helpen we je ook graag met ideeën en teksten. Want wat schrijf je op een kaart voor iemand die in rouw is? Hoe kun je je kind een hart onder de riem steken? Waarom is het juist nu zo belangrijk om elkaar wat extra aandacht te geven? Over deze en andere onderwerpen schrijven we regelmatig een nieuwe blogpost, om je inspiratie en tips te geven.

Mis je een onderwerp? Of heb je een specifieke vraag naar aanleiding van wat je leest? Laat het ons weten via   info@farvig.nl

Vaderdag: laat je vader weten wat hij voor jou betekent en kies daarvoor een vorm die bij jou past, maak het persoonlijk zodat je er ook zelf optimaal van kunt genieten.

Wat schrijf je op een rouwkaart aan de nabestaanden? Je hebt een kaart gekocht, maar wat schrijf je erop? In ons gratis e-book vind je verschillende teksten waar je uit kiezen. Zodat jij je kaart met een gerust hart kunt versturen

Moederdag: voor de één is het een dag vol blijdschap, voor de ander omgeven door rauwe pijn

Je wilt jouw kaartje natuurlijk graag op de juiste dag bij de jarige hebben. Maar in welke brievenbus kun je ‘m dan op dit tijdstip het beste doen? En op welke dagen bezorgt Post NL ook alweer?

We hebben in onze shop een flink aantal kaarten voor iemand die te maken heeft met kanker. Maar welke tekst schrijf je op het kaartje? We hebben een aantal suggesties voor je verzameld. 

Valentijnsdag: de dag om je lief te verrassen. Of om de kans te grijpen een anoniem kaartje te sturen naar iemand die je in stilte aanbidt. Maar laten we eens een ander blij maken met wat extra aandacht. Aan wie denk jij?

Maar welke tekst schrijf je eigenlijk op een kerstkaart? Tja, ook dat hangt natuurlijk een beetje af van de situatie en hoe goed je elkaar kent. We hebben een aantal suggesties voor je verzameld.

Soms krijgt iemand in je omgeving met diep verdriet te maken. Door ziekte of door rouw bijvoorbeeld. En wat zeg je dan? Als je diegene tegenkomt op straat. Of als je een kaartje wilt sturen. Wat schrijf je op de kaart?

Stel, je wilt iemand een kaartje sturen. Je hebt een leuke kaart gevonden, je schrijft er een persoonlijke tekst op en zet het adres op de envelop. Alleen nog een postzegel. Maar … helaas, die zijn op. Wat nu? 

Vakantiekaarten sturen we nauwelijks nog. Want met whatsapp en facebook kun je ook prima contact houden met het thuisfront. Maar het kán natuurlijk wel.
3 redenen om deze zomer weer eens vakantiekaarten te kopen

Laat jij je ook graag inspireren door quotes? Wij wel. We delen hier elk 5 van onze favoriete quotes. 

Als je de diagnose kanker hebt gekregen, moet je vaak een operatie, bestralingen en/of chemotherapie ondergaan. Hoe kun je je verblijf in het ziekenhuis onder zulke omstandigheden een beetje draaglijk maken? Een paar tips.

En nu vieren we de volgende mijlpaal: ons 1-jarig bestaan. Wat is het jaar omgevlogen. We zijn Farvig gestart vanuit de missie: geef wat kleur aan de dag van de ander en die van jezelf. En wat is dat goed gelukt in ons 1e jaar!

Heb jij wel eens een kanker kaartje ontvangen? Zo een waarvan je denkt: wat moet ik daar nou toch mee?! Weet je: het woord kanker vind ik zo’n rotwoord. Maar het is meteen duidelijk waar je het over hebt, iedereen kent het.

Behalve bij feesten en mijlpalen zijn er nog veel meer momenten waarop ik een hoera-gevoel heb. Als die moeilijke taak waar ik zo tegenop zag klaar is, ben ik zo blij! En jij? Aan wie zou jij een 'Hoera' kaart willen sturen?

Als iemand het moeilijk heeft, door rouw of ziekte, depressie of wat dan ook: laat iets van je horen. Ook al heb je niet de juiste woorden paraat: als je de ander laat merken dat je hem of haar niet vergeet, doet dat veel goed.

Soms zie je de toekomst zwaar en zwart voor je, als een grote berg waarvan je niet weet hoe je er overheen moet klimmen. Dan kan het enorm helpen als iemand tegen je zegt: je hoeft er niet in 1 dag overheen. Neem je tijd.

Vind jij het ook zo leuk om te lezen over allerlei verschillende beroepen? Soms zie je in een tijdschrift een prachtige foto van een ambachtelijke werkplaats. Of je leest een interview met een kunstschilder of een schrijver ...

Kerstkaarten sturen lijkt misschien een achterhaalde traditie. Je kunt immers ook gewoon een whatsappje sturen. Maar als we even verder kijken dan onze eigen comfortabele situatie, dan kunnen we wel degelijk verschil maken met ..

Vind jij het ook lastig om voor een man een passende kaart te vinden? Daarom hebben wij een stel kaarten ontworpen speciaal voor mannen. Want ook mannen zijn elk jaar jarig. Krijgen een nieuwe baan. En zijn blij met een kaartje!


Vanwege corona kunnen we nu niet veel leuks ondernemen met elkaar. Maar we kunnen wel alvast dromen over wat we gaan doen zodra het wél weer mag. Plannen maken voor de dingen die we nu moeten missen.

Soms had je al had aan zien komen dat iemand zou gaan overlijden. Of het bericht komt juist heel plotseling. Je wilt een kaart sturen en laten weten dat … ja, wat eigenlijk? We geven je graag wat tips.

In een eerdere blogpost vertelden we al eens hoe we op het idee kwamen om een kaartenwebshop te starten. Waarom dat zo goed past bij ons allebei. Maar hoe kwamen we op de naam Farvig? Nou, in die naam komen ...

Heb jij er al eens over nagedacht wanneer je iemand blij kunt maken met een kaart?
Wij zijn er eens voor gaan zitten en kwamen tot deze lange reeks.
We brengen je graag op een idee ...

Je wilt meeleven met iemand die verdriet heeft. Wat schrijf je op de kaart? Welke tekst is geschikt als het verdriet nog zo vers is? Veel mensen worstelen met deze vraag. Daarom geven we je een paar tips om je op weg te helpen.

Misschien heb jij het ook wel meegemaakt: je wilt iemand een kaart sturen maar kunt nergens de juiste kaart vinden. Er staat een afbeelding op die jou niet aanspreekt. Of de woorden die erop gedrukt staan, kloppen niet met ...

Ideeën om je kids een hart onder de riem te steken. Om ze te laten weten dat je trots op ze bent.

Else en Marloes vertellen hun verhaal over het ontstaan van kaartenwebshop Farvig.