Hoera!

Hoe vaak zal ik dat woord al niet geroepen hebben in mijn leven? Het is 1 van de eerste woordjes die mijn kleinzoon kon zeggen, ik vermoed dat het vroeger bij mijzelf niet anders was ????. Bij verjaardagen in het gezin waarin ik ben opgegroeid en later in mijn eigen gezin werd er steevast flink gejuicht bij het zingen van “Lang zal ze leven”. Ik heb ruim 25 jaar gewerkt in het onderwijs en uiteraard vele jarige kinderen mogen verrassen met een welgemeend: Hoera! Maar ook bij het behalen van diverse diploma’s, van zwemdiploma tot het felbegeerde roze rijbewijspapiertje, klonk het Hoera luid en duidelijk. Ook op bruiloften en jubileumfeestjes zingen we de feestvarkens toe met een versie van het “Lang zullen ze leven”.

Maar behalve dit soort feesten en mijlpalen zijn er nog veel meer momenten waarop ik een hoera-gevoel heb. Herken jij dit? Als die moeilijke taak waar ik zo tegenop zag klaar is, ben ik zo blij! En een paar jaar geleden heb ik erg lang gedaan over een rit van mijn woonplaats naar Brabant i.v.m. barre weersomstandigheden. Het gevoel toen ik daar veilig was aangekomen, was uitstekend samen te vatten in dat ene woord: HOERA! Ik vind het ook een woord dat past als je een serie behandelingen hebt ondergaan voor je gezondheid. Dat onbeschrijflijk fijne gevoel als je de serie chemo’s of bestralingen hebt kunnen afronden! Zo fantastisch om dan je blijdschap te uiten met zo’n simpel woordje, dat je al zo jong geleerd hebt.

Wij hebben een Farvig kaart ontworpen met heel simpel dat ene kleine maar zó belangrijke woordje erop. Aan wie zou jij die kaart willen sturen? En om welke reden? 

Onze 'Hoera!' kaart op de foto vind je hier in de shop.