Farvig: waarom juist die naam?

In een eerdere blogpost vertelden we al eens dat we een jaar geleden samen gingen dromen. En hoe we op het idee kwamen om een kaartenwebshop te starten. Waarom dat zo goed past bij ons allebei.

Maar ja, ergens in die opstartfase kom je op het punt dat je een bedrijfsnaam nodig hebt. Wat zorgde er eigenlijk voor dat we voor Farvig kozen? Nou, in die naam komen verschillende dingen samen die ons kenmerken:

  1. In het woord Farvig zit ‘farve’ (kleur). Misschien zeggen ze dat ook wel eens in jouw omgeving met een bepaalde tongval of accent: dat verven net klinkt als ‘farven’. En met verven geef je iets een andere kleur dan het had. En ook al zijn we geen schilders, we zijn wel degelijk graag creatief bezig, in woord en beeld. Marloes doet dat met druktechnieken en tekenen, Else met haar fototoestel.
  2. We genieten ervan om voor een ander iets te maken waar hij of zij blij van wordt. We noemen dat zelf: kleur geven aan de dag van een ander. De ander echt zien, een glimlach veroorzaken, een beetje liefde uitdelen.
  3. We pikten het woord Farvig op uit het Noors. We zijn beiden grote liefhebbers van ruimte en rust en die vinden we in de natuur. Een land als Noorwegen staat daar symbool voor.

Met deze drie dingen is voor ons het cirkeltje rond: kleur geven aan de dag van een ander, creativiteit en rust & ruimte. En zeg nou zelf: Farvig is toch een leuk woord, dat lekker klinkt?

Aan onze bedrijfsnaam voegden we nog twee woorden toe: ‘connecting hearts’. En die woorden geven precies aan wat we willen bereiken met ons bedrijf: zorgen voor verbinding. Als jij de moeite neemt om een kaartje te sturen naar een ander, leg jij een lijntje met hem of haar. We helpen je graag om de juiste kaart én de juiste woorden te vinden voor de persoon die jij in gedachten hebt. Hiervoor kun je onze kaart op maat inzetten. Zo dragen we met Farvig van harte bij aan verbinding: ‘connecting hearts’.

Zoals ik aan het begin al zei: we gingen samen dromen. En binnenkort komt er nog een droom uit: we gaan workshops organiseren. We willen samen met jou/jullie creatief aan de slag. In kleine groepjes een gezellige middag hebben. Echt contact. Connecting hearts.

Else

Binnenkort vertellen we je er graag meer over.