Een tekst schrijven voor iemand die chemo krijgt

We schreven al eerder over de rotziekte kanker, over manieren om de chemo-behandelingen wat draaglijker te maken. En hoe moeilijk het kan zijn om de juiste woorden te vinden als je wilt meeleven met iemand in jouw omgeving die chemobehandelingen of bestralingen moet ondergaan.

We hebben in onze shop een flink aantal kaarten voor iemand die te maken heeft met kanker, met chemo of bestralingen. We hopen dat deze kaarten je helpen om de juiste snaar te raken.

Maar welke tekst schrijf je op het kaartje?

We hebben een aantal suggesties voor je verzameld. Gebruik de teksten die passen bij jou en bij degene die jouw kaartje ontvangt.

Je hoeft aan mij niet uit te leggen dat je nu even niet lacht. Ik geef je graag een warme knuffel en hoop dat die de pijn wat verzacht.

-

Soms is het allemaal zo ontzettend moeilijk

-

Ik ga je niet vertellen dat je positief moet blijven, dat je moet blijven knokken, dat je niet op moet geven. Ik wil je alleen even zeggen dat ik het heel erg vind voor jou.

-

Ik blijf maar zoeken naar woorden, maar ik weet niet hoe het is voor jou op dit moment. Ik weet niet waar je behoefte aan hebt en wat je goed zal doen. Daarom wil ik je alleen maar laten weten dat ik aan je denk en dat ik je heel veel kracht toewens.

-

Je hoeft niet sterk te zijn als je door deze narigheid heen moet. Toon me je kwetsbaarheid en zeg me wat er ‘speelt’. Ik wil graag dicht bij je zijn en een stukje met je oplopen om je zorgen en verdriet te kunnen delen. En dan hoop ik dat het een beetje beter met je gaat.

-

Kijk hoever je bent gekomen, niet hoever je nog moet gaan.

-

Niemand zei dat het makkelijk was. Niemand zei dat het zó moeilijk zou zijn!

-

Zullen we samen even flink hard huilen? Want dit is zo zwaar om doorheen te moeten.

-

Alles lijkt nu zo grijs en somber. Nergens een kleur te bekennen. Maar weet dat ik je zie en je kracht enorm bewonder.

-

Ik zie jou, het verdriet, de pijn, de tranen en de strijd. Ik zie jou daar dwars doorheen. En ik hoop dat je ziet dat ik met je oploop.

-

Blijf geloven dat er betere tijden gaan komen


Een paar van onze kaarten die hierbij passen: