1 jaar Farvig – een paar highlights

Wat een jaar was het! Op 31 maart 2020 zetten wij de deuren open van onze kaartenwebshop Farvig. Dat voelde als een grote mijlpaal, want we hadden voor die tijd al een paar maanden lang veel werk verzet.

En nu vieren we de volgende mijlpaal: ons 1-jarig bestaan. Wat is het jaar omgevlogen. Ondanks dat we als samenleving zijn stilgezet vanwege corona, hebben we met Farvig niet dat gevoel gehad. We hebben wel een paar plannen in de wachtkamer moeten zetten, maar een portie geduld oefenen op z’n tijd is ook helemaal niet erg. En wat in het vat zit …. ????

Kaarten met lieve woorden

We zijn Farvig gestart vanuit de missie: geef wat kleur aan de dag van de ander en die van jezelf. En wat is dat goed gelukt in ons 1e jaar! Want er zijn honderden kaarten bij ons besteld, die werden beschreven met lieve woorden en vervolgens hun weg vonden naar adressen in heel Nederland. Kaarten die zorgden voor verbinding in een tijd waarin we noodgedwongen op afstand van elkaar moesten blijven.

Kaarten met woorden van meeleven bij ziekte, overlijden en andere tegenslagen. Het doet zó goed als jij als zender hoort dat de ontvanger geraakt is door jouw kaartje. Dat jij een verschil voor hem of haar hebt mogen maken, dat je het grijze van de dag een beetje hebt doen kleuren naar een mooiere tint.

Ook onze kaarten rond het thema vriendschap vonden gretig aftrek. Vriendschap: een kostbaar iets dat veel betekent in een mensenleven.

Kaarten op maat

Wij werden verschillende keren geraakt door speciale vragen van klanten. Of we een kaart op maat wilden maken voor een dierbare die een hele moeilijke tijd doormaakte. Wat is het een prachtige uitdaging om aan de hand van een paar steekwoorden een zeer persoonlijke kaart te mogen ontwerpen. En het voelde als een voorrecht om kaarten te ontwerpen voor groepen mensen die extra kwetsbaar waren en wel een hart onder riem konden gebruiken.

Er klopten ook bedrijven en verenigingen bij ons aan die een persoonlijke kaart wilden sturen aan hun medewerkers en leden. Ontzettend leuk dat we de krachten konden bundelen en er hele mooie kaarten konden worden verstuurd waar de verbondenheid en liefde vanaf spetterden.

Onze workshops

Vanwege de lockdown waren we genoodzaakt onze workshops uit te stellen. Gelukkig kon de 1e nog net doorgaan. We kijken met veel plezier terug op een mooie middag die gevuld was met ontspannen bezig zijn en mooie gesprekken. We hopen in de loop van dit jaar weer kleine groepjes te mogen verwelkomen.

Het 2e jaar Farvig is al gestart en wij gaan door op de ingeslagen weg: kaartjes ontwerpen waar onze klanten blij van worden. Heb jij nog een wens of een goed idee voor ons: mail of bel ons, want we zijn dol op nieuwe uitdagingen!

Marloes en Else